Vakariņas - Pekinas pīle

(ieskaitot transfēru, ar angļu valodā runājošu autovadītāju)

Ārzemnieki ierodoties Pekinā, saka, ka šeit ir nepieciešams izdarīt divas lietas: apmeklēt Lielo Ķīnas mūri un nobaudīt ceptu Pekinas pīli.

Pekinas pīles recepte plaši pazīstama kļuva 14.gs., kad tā tika izmantota imperatora galmā. Tiek uzskatīts, ka šī recepte nāk no Šaņdunas provinces austrumu Ķīnā. Ar medu ierīvētu pīli īpašā veidā cep speciālā krāsnī.

Pasniedzot pīli to sagriež 180 plānās šķēlītēs. Pīles gaļa un pīles ādiņa, kurai jābūt kraukšķīgai, plānai un liesai, pasniedz ar mandarīnu vai rīsu plācenīšiem, lociņiem un mērci. Dažkārt pievieno salmiņos sagrieztu gurķi. Papildus gaļai pasniedz aromātisku zupu, kas pagatavota no pīles, kas palikusi pāri pēc gaļas šķēlīšu sagriešanas. Pekinas pīle tiek pasniegta specializētos restorānos.

Cena: Ls 30 / EUR 42 par personu (vismaz - 2 cilvēki).